Παύλος Χρηστίδης: Στο Κίνημα Αλλαγής, η αναταραχή δεν σταμάτησε ποτέ. Είναι πολλοί εκείνοι που κατά περιόδους βάζουν ζητηματα ηγεσίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Παύλος Χρηστίδης: Στο Κίνημα Αλλαγής, η αναταραχή δεν σταμάτησε ποτέ. Είναι πολλοί εκείνοι που κατά περιόδους βάζουν ζητηματα ηγεσίας

Σημεία συνέντευξης Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής στο ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 και στο δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη

“Για τις εξαγγελίες Κ. Μητσοτάκη:

«Ανήκω σε μία γενιά η οποία τα χρόνια της κρίσης έχει ακούσει πολλούς πρωθυπουργούς τα τελευταία χρόνια να λένε ωραία λόγια. Εύχομαι πολλά από αυτά να γίνουν πράξη γιατί, καταλαβαίνω ότι θα βοηθήσουν και θα ανακουφίσουν ένα κομμάτι της κοινωνίας και θα δώσει προοπτική στην οικονομια μας. Θέλω να πω ότι δεν ακούσαμε κάτι το οποίο να αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και αυτό είναι κάτι το οποίο σήμερα θα το βάλει στην ομιλία της η Φώφη Γεννηματά. Το ίδιο όσον αφορά τους εργαζομένους για μια σειρά από δεδομένα τα οποία δεν μπορεί να επαφίενται στην καλή πίστη του εργοδότη και πρέπει να δούμε πώς η αναδιανομή της οικονομίας μας βοηθάει και τους εργαζομένους να αναπτυχθούν και να βελτιώσουν τις ζωές τους. Και φυσικά, σήμερα θα καταθέσουμε και μία σειρά προτάσεων που θα αφορούν τους ανέργους, οι οποίοι πρέπει να αντιμετωπίσουν τα μεγάλα προβλήματα τα οποία άφησε πίσω της η προηγούμενη κυβέρνηση, διότι η κρίση εξακολουθεί να είναι εδώ. Δεν άλλαξε η χώρα μας μέσα σε 50 ημέρες. Αυτό είναι κάτι το οποίο θέλει πολλή προσπάθεια, πολλή δουλειά, απαραίτητες συναινέσεις και συνεννοήσεις και φυσικά ουσιαστικη, εποικοδομητική κριτική εκεί που χρειάζεται».

Για τις αναταραχές στο Κίνημα Αλλαγής:

«Στο Κίνημα Αλλαγής, η αναταραχή δεν σταμάτησε ποτέ. Είναι πολλοί εκείνοι που κατά περιόδους βάζουν ζητηματα ηγεσίας. Έχει έρθει η ώρα να ακουσουμε και το τι λέει ο κόσμος. Και ο κόσμος θέλει λιγότερη εσωστρέφεια, περισσότερες προτάσεις, γωνίες και να δημιουργηθεί μία νέα συλλογικότητα, η οποία θα δώσει προτάσεις μετά από δέκα χρόνια κρίσης για τους πολίτες, για τον κόσμο. Όχι να είμαστε αυτοαναφορικοί διαρκώς ανάμεσα στο τι συμβαίνει στο ΠΑΣΟΚ και στο Κίνημα Αλλαγής. Στο κάτω-κάτω, αυτό το οποίο κάνουν τα πολιτικά κόμματα και πρέπει να το έχουμε πάντα στο μυαλό μας είναι να λειτουργούν προς όφελος των πολιτών, των ανθρώπων. Κι αυτό πρέπει να το έχουμε όλοι όσοι συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο».

Για την κριτική στον Κ. Μητσοτάκη για τα πλεονάσματα:

«Η ατζέντα των πλεονασμάτων μπαίνει από την κα. Λαγκάρντ. Εκείνη είπε ότι μπορούν και πρέπει να μειωθούν. Είναι προφανές ότι πρόκειται για κάτι καλό. Θα θέλαμε αυτό να μπαίνει και από την ελληνική κυβέρνηση στις θεσμικές συναντήσεις οι οποίες γίνονται γιατί είναι απαραίτητο μακροοικονομικά για την πατρίδα μας και τους πολίτες. Και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το έχει κάνει η κυβέρνηση ούτε στις προγραμματικές δηλώσεις.

Το κρίσιμο όμως εδώ είναι να μην την πατήσουμε ξανά γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε διάφορα πράγματα πριν από λίγα χρόνια. Επειδή επιβραδύνεται η ευρωπαϊκή οικονομία, δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκύψει αύριο το πρωί. Σήμερα υπήρξε η νωπή εντολή σε αυτήν την κυβέρνηση, την πρώτη αυτοδύναμη μετά από δέκα χρόνια, και αυτό θα ήταν ένα διαπραγματευτικό χαρτί το οποίο κατά την άποψή μας θα έπρεπε να μπει στο τραπέζι σήμερα».

Για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ:

«Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ θα γίνει κανονικά, όπως ακριβώς έχει αποφασίσει η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή. Μέχρι τότε, θα υπάρχει συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και η Συνδιάσκεψη στα τέλη Νοεμβρίου για να συζητήσουμε όλα τα ζητήματα οι φίλοι και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής από όλη τη χώρα».”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή